Kopin ilmanvaihto

Kopin ilmanvaihto tulisi suunnitella niin, että kopissa ei ole vetoisaa. Mikäli kopissa ei ole ilmanvaihtoa kerääntyy paljon kosteutta sisälle, mikä aiheuttaa koiralle erinäisiä hengitysteiden sairauksia, jotka ovat vaarallisia koiralle. Mikäli oviaukossa käytetään suojaa, on huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta koska koiran hengitysilmassa on runsaasti kosteutta, joka ei pääse ”suljetusta” oviaukosta ulos. Riitävän ilmanvaihdon saamiseksi on hyvä laittaa kopin yläosaan 75-120mm:n ilmanvaihtoreikä. Ilmanvaihto ei saa aiheuttaa eläimelle haitallista vetoa. Jotta ilmanvaihto toimisi hyvin tulisi kopilla olla myös tarpeeksi korkeutta.

Lämmin koirankoppi – koirankopinlämmitin

Kaikkiin koppeihin voidaan asentaa lämmitin, näin koirasi pärjää myös paukku-pakkasilla!

Turvallisella ja tehokkaalla koirankoppilämmittimellä pidät lemmikkisi kopin lämpimänä kovillakin pakkasilla. Parhaan ystäväsi iloksi ja lämmöksi suunniteltu, kulmistaan pyöristetty lämmitin on kaksoiseristetty ja sen pintalämpötila on alhainen (max. 60 °C), jotta eläimet eivät satuta itseään.

Mekaanisella termostaatilla ja erillisellä virtakytkimellä varustetussa lisälämmittimessä on 5 m pitkä liitosjohto ja suojamaadoitettu pistotulppa.

Koirankopin mitat

Isompi koirankoppi ei ole aina parempi, koska koirat tuntevat olonsa turvallisemmaksi pienissä tiloissa. Kun koirankoppi on sopivan kokoinen auttaa se säilyttämään koiran kehonlämmön. Koirankopin mittoja varten mittaa koirasi korkeus ja pituus. Katon korkeus tulisi mitoittaa niin, että koira mahtuu seisomaan ja istumaan kopin sisäpuolella pää pystyssä. Kopin pituus ja leveys määräytyvät koiran makuuasentojen mukaisesti. Kopin pituus on vähän yli koiran pituus ja leveyttä tulisi olla reilummin kuin mihin koiran jalat yltävät sen laajimmassa makuuasennossa. Näin koiralla on tarvittava tila nukkua kopissaan haluamassaan asennossa. Kopin oviaukon tulisi olla hieman koiraa korkeampi ja leveämpi, jotta koira pääsee siitä hyvin kulkemaan sisään ja ulos.